Omgeving

Historische binnenstad

Met zijn middeleeuwse steegjes en kanaaltjes, chocolatiers van wereldniveau en een imposant cultuurhistorisch patrimonium is het niet vreemd dat de historische Brugse binnenstad opgenomen werd als UNESCO werelderfgoed. Brugge is al eeuwenlang een befaamde wereldstad met internationale aantrekking.

contacteer onscontacteer ons Bekijk het aanbodBekijk het aanbod

De fleurige geschiedenis van Sint-Andries

Sint-Andries is één van de meest welvarende deelgemeenten van Brugge. De ruimere buurt rondom de Abdijbekestraat en Hoog-Brabantlaan bloeide letterlijk toen “Orchideeënkoning” Frederick Sander vanaf eind 19e eeuw er met zijn tuinbouwbedrijf floreerde. Deze eminente bloemenkweker heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op het Sanderkwartier en vandaag refereren de straatnamen nog naar de fleurige geschiedenis.

Sint-Andries is één van de meest welvarende deelgemeenten van Brugge.

Centrale ligging en vlotte bereikbaarheid

Brugge heeft nog veel meer te bieden dan een rijke geschiedenis en cultuur. Zo kan je er heerlijk wandelen in één van de vele stadsparken en halen fietsers hun hart op tijdens een mooie tocht langs de Brugse vesten, door het ommeland of richting de Kust. De centrale ligging zorgt bovendien voor een vlotte bereikbaarheid met de wagen richting binnenland.