28 mei: Dag van de Buren in Sanderkwartier

Geschreven op 9 juni 2021

Abdijbeke ligt in de rustige wijk Sanderkwartier in Sint-Andries Brugge. Deze buurt is genoemd naar Frederick Sander, een Engelsman van Duitse komaf, die eind 19e eeuw een groot tuinbouwbedrijf vestigde in de wijk.

Sanderkwartier

Vooral zijn orchideeën kregen veel faam, nog steeds hét symbool van de buurt. Het Frederik Sanderpark sluit trouwens aan op de centrale groenzone tussen de twee gebouwen van Abdijbeke.

Een goede eeuw later leeft Frederick Sanders’ ondernemende geest nog steeds verder in het buurtcomité ‘Het 'Sanderkwartier'. Een zeer levendige buurtwerking die de buren dichter bij elkaar brengt.

Een goede eeuw later leeft Frederick Sanders’ ondernemende geest nog steeds verder in het buurtcomité ‘Het 'Sanderkwartier'.

Het Sanderkwartier organiseert geregeld activiteiten zoals wandel- en fietstochten en een jaarlijks buurtfeest. Eénmaal per jaar brengen ze het blad ’t Sanderkwartiertje uit, maar tussentijds houden de buren elkaar op de hoogte via een Facebookgroep .

Onlangs, op 28 mei was het Europese Dag van de Buren. Dit kon het comité niet laten voorbijgaan zonder alle buren te trakteren op een gadget en bubbels. Bovendien werd iedereen aangespoord om een stoel buiten te zetten om met de buren in dialoog te gaan, en de oproep kreeg veel gevolg!

Sanderkwartier 1
Sanderkwartier 2
We zijn blij dat de toekomstige bewoners van Abdijbeke hier mee van zullen kunnen genieten!

Zulke actieve buurtcomités worden zeldzamer, maar net daarom des te belangrijker. Met CAAAP geloven wij in hechte buurten waar er letterlijk en figuurlijk ruimte is om mekaar te leren kennen. We willen Het Sanderkwartier dan ook feliciteren met hun mooie werking en zijn blij dat de toekomstige bewoners van Abdijbeke hier mee van zullen kunnen genieten!

Want als je ’t ons vraagt is een goede buur écht beter dan een verre vriend!